Avui hem realitzat el webinar informatiu sobre el mercat de Turquia de la mà del Sr. Francisco Javier Paredes de Conexio Consulting, que ens ha il·lustrat amb el seu coneixement del mercat turc mostrant-nos els principals sectors i països d’actuació per part de les empreses turques i evidenciant la bona posició d’Espanya en el rànquing europeu de les seves importacions. Turquia ocupa actualment el 18è lloc dins de les principals potències econòmiques del món i és un país amb una fortíssima industrialització, que cerca proveïdors amb un gran valor diferencial a nivell tecnològic. Amb un sector financer sòlid i avalat internacionalment, Turquia no forma part de la UnióEuropea, però sí disposa d’un tractat d’unió duanera amb la UE des de 1996, amb la qual cosa, els productes industrials des d’Europa poden entrar lliurament al país facilitant les exportacions des del nostre país.

La nostra directora, la Sra. Alicia López Carles, ha abordat el tema del procés de negociació amb els clients turcs. El Sr. Paredes ha ressaltat el fet que els turs són negociadors molt hàbils, pel que no es pot donar res per suposat durant el procés de negociació, i alhora cal anar molt en compte a l’hora de fixar uns preus de sortida, ja que amb total seguretat hauran de ser rebaixats.

Ha sigut un veritable plaer compartir amb ell i amb les empreses participants aquest espai d’intercanvi d’experiències i de coneixement.