Un país pròsper i dinàmic

Qatar, un país situat a l’Orient Mitjà a la regió d’Àsia, compta amb una economia pròspera i dinàmica. Amb un Producte Interior Brut (PIB) d’aproximadament 174.000 milions de dòlars el 2021, Destaca com un dels països més rics del món ja que el seu PIB per càpita és un dels més alts a nivell global, superant els 60.000 dòlars.

El domini del sector petroler i el gas

L’economia de Qatar està dominada pel sector del petroli i gas. El país és un dels principals exportadors de gas natural i també compta amb importants reserves de petroli. La producció i exportació d’hidrocarburs juguen un paper fonamental en l’economia qatarí, generant una part significativa dels ingressos del país, que no deixen de tenir una tendència a l’alça malgrat el pas del temps

 

La diversificació econòmica de la zona

A més del sector energètic, Qatar ha invertit en el desenvolupament d’altres sectors clau. El país s’ha posicionat com a centre financer regional, amb Doha, la seva capital, albergant nombrosos bancs i empreses financeres. El sector de serveis, incloent hi el turisme, també ha experimentat un creixement constant, impulsat per la inversió en infraestructures i la promoció de Qatar com a destinació turística, ja sigui pel recent mundial de Qatar 2022 o per la infinitat de possibilitats que comença a oferir als turistes.

Construcció i infraestructura

La construcció i la infraestructura són altres sectors importants en l’economia de Qatar. El país ha realitzat grans inversions en projectes d’infraestructura, amb l’objectiu de preparar-se per a esdeveniments importants com la Copa Mundial de la FIFA 2022. La construcció d’estadis, la infraestructura de transport i el desenvolupament urbà han impulsat significativament l’economia i creat oportunitats d’ocupació, que segueixen creixent amb una aposta molt forta per crear entorns sostenibles de grans magnituds per a la població de la regió.