Del 18 al 20 d’abril, es van celebrar dues de les fires més importants del sector industrial i tecnològic a nivell nacional: l’Advanced Machine Tools i l’Advanced Factories. El tema central de l’Advanced Factories va ser la Indústria 4.0, on es van mostrar productes relacionats amb la intel·ligència artificial i la robòtica, així com aplicacions de la realitat virtual i la realitat augmentada en la indústria. En l’Advanced Machine Tools, es van exposar processos industrials i projectes innovadors així com maquinària innovadora i intel·ligència artificial per millorar la producció.

Dins les ponències a les que vam poder assistir, es va tractar la cadena de subministrament i es van presentar noves eines per a la centralització de dades i la recol·lecció d’aquestes. Connect-IN va assistir a les fires el dimecres 19, on es va experimentar un gran aforament, especialment en l’Advanced Factories. També vam poder visitar alguns dels partners de Connect-IN, que van mostrar una gran satisfacció per l’excel·lent desenvolupament de l’esdeveniment, sobretot per ser la primera edició l’Advanced Machine Tools.

Les fires es tornaran a celebrar en properes edicions, sent l’Advanced Machine Tools el 2025 i l’Advanced Factories l’any vinent, del 9 a l’11 d’abril.